Επιλέξτε τη γλώσσα σας

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το ελαιοτριβείο ιδρύθηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας  το 1926 απ΄ τον Σκούρα Σπ. Γεώργιο. Ήταν από τα πρώτα ελαιοτριβεία της περιοχής (πετρελαιομηχανή CAMBELL και τετράγωνο πιεστήριο).

Το 1930 ο Σκούρας Ανδ. Γεώργιος ίδρυσε άλλο ένα  (συνεταιρικό) ελαιοτριβείο, στο χωριό Πάμφιο, με μηχανή DEUTZ – OTTO.

Στις 28/07/1943 η Γαβαλoύ καθώς και όλα τα χωριά της Μακρυνείας (από Ζευγαράκι έως Σιταράλωνα) κάηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές. Φυσικά δεν γλύτωσε ούτε το ελαιοτριβείο.

Ύστερα από αυτή την ολοκληρωτική καταστροφή, ο Σκούρας Ανδ. Γεώργιος βρήκε το κουράγιο και με αστείρευτο μόχθο, μεράκι, και τα πενιχρά μέσα της εποχής επαναλειτούργησε το ελαιοτριβείο.

Το 1954 εγκαταστάθηκε ο πρώτος διαχωριστήρας DE LAVAL.

Με συνεχόμενες προσθήκες και αναβαθμίσεις εξοπλισμού και μηχανημάτων φτάσαμε σήμερα να λειτουργούμε με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα αυξάνοντας κατά πολύ την ποιότητα  του παραγόμενου προϊόντος.

Δεν σταματάμε να  επενδύουμε σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ακολουθώντας τις απαιτήσεις και τους ρυθμούς της εποχής.

Είμαστε πλέον η Τρίτη γενιά, που προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και την εμπειρία στους παραγωγούς της περιοχής, παράγοντας ποιοτικό ελαιόλαδο, ακολουθώντας τα χνάρια του αείμνηστου ΣΚΟΥΡΑ ΣΠ. ΓΙΩΡΓΟΥ.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.