Επιλέξτε τη γλώσσα σας

5-6 φέτες ψωμί

2 ντομάτες  ψιλοκομμένες

5-6 κουταλιές  τυρί  τριμμένο

5-6 κουταλιές  ελαιόλαδο

Αλάτι  χοντρό  και πιπέρι

Φρυγανίζουμε το ψωμί στο φούρνο ή στο τζάκι, απλώνουμε την ντομάτα και το τυρί στις φέτες, προσθέτουμε χοντρό αλάτι πιπέρι και μπόλικο ελαιόλαδο.

½ κιλό ψωμί μπαγιάτικο σε κύβους

½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι-πιπέρι

Χυμό 1 λεμονιού (αν θέλουμε)

½ ποτήρι ελαιόλαδο

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα ώστε να πήξει λίγο. Στο  υπόλοιπο ελαιόλαδο τηγανίζουμε το ψωμί και το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάλτε σε μεγάλο στεγνό τηγάνι στη φωτιά καμιά 10αρια ελιές Καλαμών ή Αγρινίου, αφού πρώτα τις χαράξετε. Όταν ζαρώσουν και βγάλουν το λάδι τους τσιγαρίστε σε αυτό χοιρινά φιλετάκια(ή φιλέτο ψαριού)πιπεριές,αμύγδαλα,μελιτζάνες και σκόρδο (και ότι άλλο επιθυμείτε). Προσθέστε ρύζι ή ζυμαρικά καθώς και λίγη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε. Στο τέλος προσθέστε και λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και είναι έτοιμο.