Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Τοποθεσία

Το ελαιοτριβείο μας βρίσκεται στο χωριό Γαβαλού (Δημοτική Ενότητα Μακρυνείας) και ανήκει στο Δήμο Αγρινίου του νομού ΑΙΤΩ/ΝΙΑΣ. Έχει περίπου 1000 μόνιμους κατοίκους. Βρίσκεται ανάμεσα στη μαγευτική λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη της Ελλάδας (95,8 τετρ. χιλ. επιφ.) και το βουνό Αράκυνθος (984m).

Τόσο στις πεδινές περιοχές του χωριού όσο και στις ορεινές (πρόποδες Αρακύνθου) καλλιεργούνται ελαιόδεντρα, τα οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό ανήκουν στις ελαιοποιήσιμες κατηγορίες.

Συνολικά στο νομό Αιτω/νιας (ο μεγαλύτερος της χώρας) καλλιεργούνται πάνω από 5.000.000 ελαιόδεντρα εντάσσοντας τον στα δυναμικότερα διαμερίσματα της Ελλάδας στην καλλιέργεια της ελιάς.

Οι ελαιοποιήσιμες ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι: η Κουτσερέλια, Κορωνεϊκη, Κοθρερϊκη, Λιανολιά, Ραχάτη και Τραγολιά, δίνονται υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδίδουν οι εδαφοκλιματικές συνθήκες των έντεκα περίπου μικροκλιμάτων που προσφέρει  ο νομός. Τέλος οι βρώσιμες ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι: Καλαμών, Κονσερβολιά (χοντρολιά « Αγρινίου ») και Καρυδοελιά.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.